У Харкові перехожі побилися з працівниками ТЦК. Інцидент прокоментували в місцевому територіальному центрі комплектування. 

22 травня в соціальних мережах з'явилося відео конфлікту в Харкові між цивільними та працівниками ТЦК. Інцидент стався, коли військові займалися оповіщенням людей.

Як зазначили в ТЦК, кілька людей - імовірно, п'яних або під наркотиками - напали на працівників військкомату. Одному солдату роти охорони перехожі завдали травм: йому наклали шви на рану в районі вилиці. У ТЦК розповіли, що цей військовий продовжує службу після важкого поранення, яке він отримав у лютому 2023 року.

"Провокаційні напади супроводжувалися грубою лайкою та образами гідності військових", - ідеться в повідомленні.

Особи цивільних, які брали участь у конфлікті, поки що не встановлено.

Паралельно з цим у повідомленні наголошується, що командування та особовий склад Харківського ТЦК засуджує дії військовослужбовців, які піддалися на провокацію людей з неадекватною поведінкою: незважаючи на агресію перехожих, їм не варто було вступати в конфлікт.

Призначено службове розслідування, за результатами якого буде вжито дисциплінарних заходів. 

З 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан. Усі чоловіки від 18 до 60 років, придатні за станом здоров'я, можуть бути залучені на військову службу. Співробітники ТЦК використовують різні механізми вручення повісток, зокрема, виписують їх на вулицях і в громадських місцях.

З 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Усі військовозобов'язані віком 18-60 років протягом 60 днів - до 16 липня включно - мають оновити свої облікові дані

  • мобільний телефон;
  • фактичне місце проживання;
  • e-mail (за наявності).