У Куп'янському районі через російські обстріли горять ліси. Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Андрій Беседін в ефірі телемарафону.

"У нас є свої лісові насадження, які дійсно постійно палають від обстрілів ворога. Наші хлопці дають відсіч і завдають ворогу дуже великих втрат. На жаль, страждає екосистема, на жаль, страждають насадження. Задимленість досить сильна", - заявив начальник МВА.

Беседін розповів, що росіяни продовжують тероризувати місцеве населення обстрілами. Вони б'ють по населених пунктах КАБами, а також з артилерії та РСЗВ, почастішало застосування касетних боєприпасів.

У неділю, 19 травня, стався обстріл селища Ківшарівка. Загинули троє людей, травмовано четверо. 21 і 22 травня росіяни обстрілювали Куп'янськ-Вузловий із реактивних систем залпового вогню, касетними боєприпасами. Ніхто не постраждав, але було пошкоджено критичну інфраструктуру і будинки.

За словами Беседіна, оперативна обстановка в зоні бойових дій дуже важка. Росіяни посилили штурми в районі сіл Синьківка, Іванівка, Табаївка, але успіхів не досягли. 

Незважаючи на нескінченні обстріли, у громаді залишаються жити 7,5 тисяч населення, на правобережжі Куп'янщини ще є 194 дитини.

Люди, за словами Беседіна, не хочуть їхати. Але сім'ї з дітьми будуть евакуювати примусово.