Риб'ячий жир вже десятиліттями є перевіреним засобом для дітей. Його ефективність була оцінена лікарями і батьками в багатьох країнах. Корисні компоненти, які містяться в риб'ячому жирі, допомагають підтримувати імунітет зростаючого дитячого організму, боротися з різними захворюваннями, а також справлятися з надмірними фізичними і розумовими навантаженнями, перемагати стреси і нервове напруження.

Риб'ячий жир складається з важливих речовин: Омега 3 жирних кислот і жиророзчинних вітамінів А, Д і Е, які відповідають за гарне самопочуття та здоров'я дитини. 

Омега-3 поліненасичені жирні кислоти є невід'ємною складовою риб'ячого жиру, який є мікроелементом, необхідним для нормальної функції організму людини. Омега-3 ПНЖК знаходяться в мембранах всіх клітин, включаючи сіре речовина головного мозку та сітківку ока. Робота нервової та серцево-судинної систем також залежить від наявності Омега-3. За участю Омега-3 пов'язана робота нервової та серцево-судинної систем, вони сприяють розвитку когнітивних функцій дитини, сприяють підвищенню уваги та концентрації.

Ще одним значущим компонентом риб'ячого жиру є вітамін D, який відіграє важливу роль у регулюванні обміну фосфору та кальцію, а також поліпшує засвоєння кальцію. Він також запобігає та лікує рахіт, сприяє зміцненню кісток та зубів, а також відповідає за роботу імунної системи та забезпечує противірусний та антибактеріальний захист організму дитини. 

Риб'ячий жир містить вітамін А, який має антиоксидантні властивості та відіграє важливу роль у складних процесах відновлення. Він також необхідний для підтримки нормального обміну речовин і є невід'ємною складовою зростання та розвитку нових клітин, формування кісток, зубів та жирової тканини. Вітамін А також важливий для здоров'я волосся, нігтів та шкіри. Крім того, вітамін D підтримує стабільну роботу серцево-судинної та нервової систем.

Вітамін Е - також сильний антиоксидант, який захищає клітини від вільних радикалів та забезпечує дихання клітин, а також допомагає прискорити клітинний метаболізм.

У багатьох європейських країнах рекомендують давати риб'ячий жир дітям з самого народження. Багато педіатрів згодні з тим, що цей продукт є необхідним людині протягом усього життя. Деякі рекомендують приймати його курсами, тоді як інші - постійно. У будь-якому випадку, всі - лікарі, вчені та матері - сходяться в думці про те, що риб'ячий жир є обов'язковим поживним компонентом, без якого організм дитини не зможе функціонувати.

Масло з риб'ячого жиру є цінним джерелом мікроелементів та вітамінів, необхідних для здоров'я зростаючої дитини. Його вживання допомагає підвищити стійкість організму до різних вірусів та інфекцій, зміцнити імунну систему, покращити стан зубів та кісток, збільшити рівень енергії та настрою, а також стимулювати мозкову діяльність та покращити пам'ять.

На сьогоднішній день на ринку імуностимулюючих препаратів існує величезна кількість дитячих вітамінів та добавок, що містять риб'ячий жир. Однак, вибір правильного продукту може стати справжньою головною болю для батьків, які бояться нанести шкоду здоров'ю своєї дитини.