У Харківській області планують запустити новий грантовий проєкт, у межах якого фермери можуть отримати по 800 доларів. Про це повідомили в ХОВА.

Проєкт буде реалізовано спільно з Міжнародною організацією з міграції. Партнерами виступає відділення Польської Гуманітарної Акції в Україні.

Проєкт розпочнуть із кінця березня 2024 року, він діятиме в Чугуївській та Балаклійській громадах. Аналогічний проєкт, зазначили в ХОВА, запускають і в Херсонській області.

Як повідомив асистент проєкту МОМ Микола Бондар, мета проєкту - підтримка місцевих господарств на сільських територіях, які постраждали від воєнного конфлікту.

Участь у проєкті зможуть взяти невеликі домогосподарства: звичайні українські сім'ї, які утримують велику рогату худобу або обробляють невелику кількість землі. Відбирати домогосподарства будуть за певними критеріями після обговорення з головами громад.

Крім того, фермери Харківської області можуть отримати грошову допомогу в рамках програми підтримки сільського господарства України від Міжнародної гуманітарної організації Mercy Corps за сприяння Фонду Говарда Г. Баффета. Сума гранту - близько 3 тисяч доларів.