У школах Харківської області з'являться Старлінки. В обласній військовій адміністрації повідомили, що семеро Старлінків відправлять до шкіл на звільненій території, один - до гуртожитку харківського вишу, де проживають внутрішньо переміщені особи.

Обладнання надійшло відповідно до програми ООН з відновлення та розвитку миру. Керівник проекту Нільс Крістенсен повідомив, що знає про проблеми освіти на Харківщині, які виникли під час російської агресії. Вчителі та школярі змушені спілкуватися дистанційно.

Starlink – це глобальна супутникова система, яку розгортає компанія SpaceX для забезпечення високошвидкісного широкосмугового супутникового доступу в Інтернет. Система працює через супутники зв'язку, розташовані на навколоземній орбіті – близько 500 кілометрів над поверхнею. Щоб підключитись, користувачеві потрібен спеціальний термінал з антеною. В комплект входить: антена, кабелі, Wi-Fi роутер, блок живлення. Керується система через програму в смартфоні.

Програма розвитку ООН також допомагає переселенцям у Харківській області. Раніше переселенцям, які мешкають у гуртожитках чотирьох харківських університетів, передали близько 270 позицій товарів та побутової техніки: мікрохвильові печі, чайники, холодильники, пральні машини, електричні плити.

У Харкові відкрили офіс ООН, який займатиметься моніторингом гуманітарної ситуації у регіоні та розподілом благодійної допомоги.