Харків отримав потужні генератори від агенції ООН. Про це повідомили у мерії.

Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) передало місту два генератори потужністю 150 та 200 кВт. Зазначається, що при відключенні електроенергії ці генератори забезпечать світлом і теплом п'ять пунктів обігріву та 49 житлових будинків.

Це вже друге постачання обладнання на потреби харків'ян від UNHCR. До цього агенція передала місту будівельні матеріали для проведення ремонтних робіт.

А з Азербайджану Харків отримає енергетичне обладнання. Перша партія - це 45 силових трансформаторів та 5 електростанцій резервного живлення різної потужності. Його розподілять серед областей, які найбільше постраждали від російських ракетних ударів - Харківської, Миколаївської, Сумської, Херсонської, Запорізької, Чернігівської. Невдовзі з Азербайджану надійде і друга партія допомоги.

Учора, 19 грудня, у Харкові та області діяли аварійні відключення електроенергії. Якщо Харківщина повернеться до графіка погодинних відключень, то на 19-25 грудня він такий, у ньому 12 черг. Обленерго не сформувало графік відключень з адресами, однак у ньому зміниться лише час згідно з оновленим графіком черг. Адреси прикріплені до черг та не змінюються.