У звільненому Балаклії запроваджують комендантський час – з 19:00 до 6:00 щоденно. Він діятиме у всій громаді, повідомили у Балаклійській міській раді.

Під час комендантського часу забороняється:

  • знаходиться на вулиці та в інших громадських місцях;
  • переміщуються транспортом чи пішки.

Виняток – забезпечення роботи критичної інфраструктури, про що має бути підтвердження у вигляді спецперепустки встановленого зразка. При собі необхідно мати документ, що засвідчує особу.

Балаклійська територіальна громада складається з 37 населених пунктів із загальним населенням станом до повномасштабного вторгнення РФ понад 54 тисячі жителів. Центр громади – місто Балаклія з довоєнним населенням понад 27 тисяч жителів.

3 березня 2022 року Балаклія була окупована російськими військами. Проте внаслідок контрнаступу ЗСУ на території Харківської області звільнено 8 вересня.

Комендантський час діє на всій території України. У частині Харківської області, яка не перебувала в окупації, він діє з 22.00 до 6.00. У західних та центральних областях країни – з 23.00 до 5.00.

Комендантський час запроваджується для мінімізації правопорушень у темний час доби, підвищення ефективності протистояння диверсійної, шпигунської, дестабілізуючої діяльності, яку може проводити противник на території України.