Харківський кіт Степан, який став зіркою Instagram, набравши понад мільйон передплатників, повернувся з-за кордону. Власниця Степана опублікувала фото кота, вказавши у геолокації Львів, за підписом, що вони повернулися. Виїхати з Харкова їм довелося із початком бойових дій.

"Сенсація! Я, кіт Степан, повернувся до України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, власниця Степана попросила всіх передплатників допомагати тваринам, які страждають через війну. Вона уточнила, що їм удалося зібрати 15 тис. доларів для зоопарків Харкова та Миколаєва.

Степан: легенда з вулиці

Степан - це кіт, якого понад 10 років тому підібрали на вулиці. Його господиня сама знімає фото та ролики з ним на мобільний телефон. Найчастіше у кадрі фігурують квіти, напої, їжа, інші аксесуари, на які Степан абсолютно неупереджено дивиться.

Степан став героєм Мережі після того, як засвітився в Instagram Брітні Спірс. Співачка постукала фото, на якому він пильно дивиться в камеру, сидячи за столом поряд з келихом вина та букетом квітів. Так на Степана стала популярність: він був героєм сюжету на каналі Discovery, а канал MTV набув права на один із роликів за його участю.

Пізніше Степан потрапив до топ-5 найпопулярніших блогерів України, на яких у 2021 році підписалася найбільша кількість фоловерів.

З початку війни Степан разом із господаркою евакуювався з країни, активно збирав гроші для допомоги тваринам.