500 мільйонів гривень отримає Харків від ЮНІСЕФ. Ці гроші направлять на водозабезпечення, допомогу з генераційними потужностями міста та на облаштування класів ще на одній станції метро, повідомляє міськрада.

У вересні 2023 року в метрошколі починали займатися близько 1 тис. дітей. Поступово кількість учнів зросла майже до 2,2 тис. У новому навчальному році в метрошколі хочуть займатися вже 2,4 тис. дітей.

Представник дитячого фонду ООН Мунір Мамедзаде запевнив, що організація й надалі підтримуватиме місто. У ході зустрічі міський голова Ігор Терехов та Мунір Мамедзаде підписали Меморандум про співпрацю.

Терехов розповів, що ЮНІСЕФ активно допомагає місту з початку війни, і завдяки підписанню цього меморандуму вдасться суттєво посилити підтримку КП "Харківводоканал". 

Мер наголосив, що для Харкова дуже важливо зараз пробурити нові артезіанські свердловини, знайти додаткові когенераційні установки та газові турбіни до початку наступного опалювального сезону.

Наразі Харків вже забронював обладнання, необхідне для проходження наступного опалювального сезону, зокрема, когенераційні установки - обладнання, яке виробляє і тепло, і електрику. Пріоритетом у підготовці до опалювального сезону є перехід від централізованого тепло-, водо- та енергопостачання.