У Лозовій Харківській області чоловік зимуватиме у зруйнованому ракетою будинку. Як пише "Суспільне", житло Сергія Круглова російська ракета вразила у березні.

Чоловік згадує удар: він тоді був удома, лежав на софі. Потім бах – і все посипалося. Він розплющив очі і побачив небо; на ньому самому були залишки даху та цеглини. Чоловік вибрався із дому через вікно.

Під час обстрілу в будинку перебувала і 83-річна мати Сергія. Вибиті двері зламали їй ногу - і почалася гангрена. Жінка померла.

"Жили, нікому не заважали. Прискакали - "освободітєлі", - каже Сергій.

Згодом він забив вікна, чим зміг, і облаштувався у тій частині будинку, де вцілів дах. Тут він збирається перезимувати, а навесні збудувати новий будинок самотужки.

Для зимівлі є світло та вода, тепло - від буржуйки. Топить її чоловік залишками розбитих будівель у своєму дворі.

Сергій має двох дітей, вони привозять батькові все необхідне. Але переїжджати до них чоловік відмовляється, аргументуючи тим, що вони не мають місця, а він все одно боїться залишати будинок без нагляду.

У квітні розбитий будинок обстежили комунальники: виявилося, що його не можна відновити. Потрібно будувати новий на його місці.

За словами віце-мера Лозової Дениса Петренка, за потреби Сергію Круглову можуть надати кімнату у міському соціальному готелі - там є вільні місця. Але чоловік все ж таки планує жити у своєму будинку.

Харків'янин Вадим Піщанський теж не хоче виїжджати зі своєї квартири: він живе у багатоповерхівці на Сірій Салтовуї без води, газу та опалення. Його будинок теж розтрощила російська ракетама. У всьому під'їзді чоловік живе один - сусіди виїхали давно, ще навесні. А переїхати на зиму до друзів у квартиру, що опалюється, Вадим не хоче, пояснюючи це тим, що в гостях буде некомфортно й нічим платити.