Задля економії електроенергії у Харкові почали економити на підігріві гарячої води. Харків'яни отримують повідомлення від чат-бота служби "1562".

"Відключено гарячу воду. У зв'язку зі скороченням споживання електроенергії гаряча вода подаватиметься зі зниженим тиском і температурою", - йдеться у повідомленні бота.

Відомо, що подібні повідомлення вже отримували мешканці Нових будинків та Олексіївки. Зниження температури гарячої води та обмеження її подачі підтвердив Харківський міський голова Ігор Терехов. За його словами, це дозволило значно скоротити електроспоживання тепломережами.

Які ще заходи вжили у Харкові для економії електроенергії

  • у метро відключили майже всі ескалатори, крім двох найдовших на підйом,
  • збільшено інтервали між поїздами підземки до 11-13 хвилин на різних лініях,
  • збільшено інтервал руху наземного електротранспорту,
  • зменшено освітлення станцій метро,
  • споживання електроенергії скоротили у трамвайних, тролейбусних депо та у КП "Міськелектротранссервіс",
  • харків'ян закликали економити, у тому числі – бізнес: кафе, ресторани, супермаркети, магазини, заправки.

Які прилади "їдять" найбільше електроенергії

Це кондиціонери, електрочайники, бойлери, праски, обігрівачі, пилососи, пральні машини, мікрохвильові печі, електродуховки.

Що буде з тарифами на тепло та гарячу воду у Харкові

За словами заступника директора Департаменту економіки та комунального майна міськради Ірини Шамраєвої, тарифи залишаться такими, якими вони були до 24 лютого 2022 року. Це рішення стосується всіх категорій споживачів: мешканців житлових будинків, бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів. Докладніше про діючі тарифи - за посиланням.