У Харківській області вранці 21 вересня сили ППО збили три крилаті ракети. Про це повідомило Повітряне командування "Схід".

Збито дві ракети типу Х-101/555 і одну "Іскандер-К".

"Іскандер" - балістична ракета класу "земля-земля". Дальність польоту - 500-700 км, маса бойової частини - 480 кг. Вперше РФ представила "Іскандер" у серпні 1999 року на аерокосмічному салоні МАКС. 

Х-101 - російська стратегічна крилата ракета "повітря-земля". Бойова маса - 400 кг. Дальність - до 5,5 тис. км.

Х-555 - російська крилата ракета. Маса бойової частини - 410 кг. Дальність польоту - до 2 тис. км. Х-101/555 запускаються зі стратегічних бомбардувальників переважно з району Каспійського моря.

У ніч на 21 вересня різні регіони України зазнали масованого ракетного обстрілу. РФ запустила 43 крилаті ракети, з них було збито 36.

► У Харкові внаслідок атаки зруйновано склад. Поранено три людини.

► Київ був атакований щонайменше 20 ракетами. Уламки збитих ракет упали в Дарницькому, Солом'янському, Шевченківському районах. У Дарницькому районі виникли пожежі. Постраждали семеро людей, зокрема дитина.

► У Черкасах унаслідок ракетного удару постраждала будівля готелю. Виникла пожежа. Постраждали 7 осіб і 10 осіб евакуйовано. З-під завалів врятовано 1 людину.

► У Київській області внаслідок падіння уламків виникли пожежі на території підприємств і приватного сектору. Двоє людей поранені.

► У Рівному ракети влучили в енергетичну та цивільну інфраструктуру. Постраждали СТО та 5 автомобілів. Частина Рівненського району залишилася без світла.

► У Львівській області було три ракетні удари по території Дрогобича. Два прильоти - по промисловому об'єкту. Згорів цех, зруйновано триповерхову будівлю складу, виникла пожежа. Ще один ракетний удар припав на приватний двоповерховий склад.