На будівництві ліній оборони у Харквській області намагалися вкрасти 20 мільйонів. Про це повідомили у Бюро економічної безпеки України.

Будівельна компанія неодноразово перемагала в тендерах, організованих департаментом Харківської ОВА, і отримала загальний підряд на понад 240 мільйонів гривень. Зараз на Харківщині триває зведення другої лінії оборони. Над цим зведенням працюють понад 500 будівельників і 200 одиниць техніки, залучено 47 груп вибухотехніків. Перша лінія оборони - це місця, де безпосередньо перебувають військові; третя - вже зведена.

Детективи встановили, що 20,45 мільйона гривень компанія перевела на рахунок фізичної особи - підприємця, який фактично працює адміністратором закладу харчування і не має відношення до будівництва. Після отримання коштів ця особа намагалася перевести їх на рахунок компанії, яка може бути пов'язана з діяльністю так званих конвертаційних центрів.

На даний момент вихідні платежі із рахунку фізособи-підприємця заблоковано, а гроші арештовано. Детективи вживають заходів для недопущення розтрати бюджетних коштів.

Правоохоронці з'ясовують усі деталі та обставини справи.