СБУ спіймала харків'янку, яка навела ракетний удар на Пушкінську. Зловмисницею виявилася 34-річна безробітна жінка, повідомив речник облуправління Служби безпеки України Владислав Абдула.

Колаборантка у січні 2024 року зв'язалася у телеграмі з представником російської спецслужби й отримала завдання збирати дані про наслідки влучань  РФ по Харкову. За "роботу" на ворога вона одразу отримала аванс. 

Зловмисниця передавала загарбникам координати найбільш густозаселених районів міста, а також відправляла геолокації будівель, які, на її думку, могли використовувати Сили оборони. Також вона збирала розвіддані про маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та української техніки по місту. Весь січень жінка фотографувала та знімала відео, які у подальшому надсилала ворогу.  Щоденно зрадниця видаляла свої "звіти" з телефону.

Правоохоронники затримали її на гарячому, коли 24 січня коригувальниця пішла фіксувати наслідки російських ракетних атак по Київському та Холодногірському районах міста. Ввечері 23 січня на вулиці Пушкінській росіяни пошкодили наукову установу, житлові будинки, магазини, кафе, аптеки, поштову установу та інші цивільні обʼєкти. Постраждали 9 цивільних громадян, серед них 4-річна дівчинка. Другий приліт у цей вечір був біля Благовіщенського собору.

У колаборантки вилучено телефон, який вона використовувала для прихованої фотофіксації та зв’язку з окупантами. 

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зрадниці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).