До Харкова приїжджають підприємці з інших регіонів, щоб відкрити бізнес. Про це повідомив мер Ігор Терехов в інтерв’ю німецькому виданню "Deutsche Welle".

Мер заявив, що кількість фізичних осіб-підприємців у Харкові зараз на дві тисячі більша порівняно з довоєнним періодом. Це передусім мешканці Донецької, Запорізької, Херсонської областей і деокупованих територій.

Терехов додав, що у місті роблять все можливе для підприємців, які постраждали під час війни: є чіткий план дій, який допоможе повернути їх до Харкова, залучити інвестиції для бізнесу та запросити нових підприємців працювати в місті.

Так, в Харкові вже звільнили від плати за оренду комунального майна мобілізованих та орендарів, чий бізнес постраждав від обстрілів. Восени харківському бізнесу знизили відсотки за кредитами

Також у Харкові відкрився бізнес-хаб. Тут харків'янам надають різні бізнес-консультації. Фахівці можуть допомогти із підбором грантових програм на розвиток власної справи, роз'яснять експортно-імпортні та інші фінансові бізнес-можливості тощо.