Підприємців, які орендують комунальне майно Харкова, звільнили від орендної плати. Відповідне рішення ухвалили 1 грудня на позачерговій сесії Харківської міськради.

Бізнесменів звільнили від орендної плати за час, коли тривали активні бойові дії, - з 24 лютого до 30 вересня 2022 року.

Як повідомив мер Харкова Ігор Терехов, для мобілізованих та орендарів, чий бізнес постраждав від обстрілу, пільга діятиме й надалі: до закінчення дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення. За словами мера, це дасть змогу знизити навантаження на орендарів, які не могли використовувати орендоване майно за призначенням.

З 1 жовтня 2022 року на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення звільнили від плати такі категорії орендарів:

  • фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які були призвані або прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану;
  • орендарів, які не використовують комунальне майно за цільовим призначенням, визначеним договорами оренди, у зв'язку з його тимчасовим вилученням із користування.

Цим орендодавцям зроблять перерахунок розміру орендної плати, нарахованої за період із 24 лютого 2022 року.

Восени харківському бізнесу знизили відсотки за кредитами. Сьогодні відкрити бізнес можна в застосунку "Дія". Як це зробити - у нашому матеріалі.