У Харкові в районі Сокольників збудують дорогу. Про це повідомили у міськраді.

Дорога буде від вул. Професорської убік Харківського шосе. Як розповів заступник міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов, це буде виїзд із мікрорайону "Сокольники".

"Необхідність у цій дорозі назріла давно. Ми ведемо підготовчі роботи в районі дитячої залізниці. Інформація про те, що там планується збудувати будинок, не відповідає дійсності. Дитяча залізниця не постраждає", - наголосив віце-мер.

За словами Водовозова, будівництво дороги розпочнеться не раніше, ніж наступного року. Офіційний коментар мерії щодо будівництва дороги в цьому місці з'явився через кілька днів після того, як у харківських-телеграм каналах жителі повідомляли, що в районі дитячої залізниці вирубують дерева. Багато хто припустив, що "під шумок війни" там планується звести черговий багатоповерховий будинок.

Дитяча залізниця у Харкові, або так звана "Мала Південна" - вузькоколійна дорога завдовжки 3,6 км, яка розташована між парком Горького та Лісопарком та проходить через Сокольники. Дорога була збудована у 1940 році з ініціативи комсомольців Південної залізниці та інституту ХІІТ. Мала Південна 7 разів поспіль посідала перше місце у Всеукраїнському конкурсі Дитячих залізниць.

Харків не вперше стикається з бурхливими дискусіями щодо доцільності нових доріг у центрі міста. Харків'яни добре пам'ятають суперечки через дорогу через парк Горького за каденції мера Геннадія Кернеса. Її будівництво викликало мітинги активістів, які виступали проти вирубування дерев на місці майбутньої траси. Однак наприкінці серпня 2010 року дорогу було відкрито. Хоча в Харкові останнім часом порівняно з весною кількість машин суттєво зросла, поки що складно передбачити, скільки жителів повернеться до міста після війни і де саме знадобляться нові дороги, паркування чи розв'язки. До війни, буквально 22 лютого, у міськраді йшлося про будівництво нових розв'язок, зокрема - про розширення вулиці Весніна та про багаторівневу розв'язку біля станції метро "Київська". Роботи на Весніна розпочато, і вони тривають зараз, частину вулиці перекрито, а на однойменному узвозі прибрали трамвайні рейки.