Заступника голови Харківської облради від ОПЗЖ Богдана Малявого відсторонено від роботи. Про це під час пленарного засідання чергової сесії обласної ради повідомила депутатам голова облради Тетяна Єгорова-Луценко.

"Сьогодні надійшла заява від Богдана Мальованого про усунення його від виконання службових обов'язків. На підставі листів від силових структур, висновку комісії, враховуючи заяву Мальованого, я видала розпорядження "Про усунення від роботи Мальованого Б.Ю.". Надалі чекаємо на результати роботи ГБР та СБУ з цього питання", - повідомила Тетяна Єгорова-Луценко.

Під час пленарного засідання Мальований підтвердив, що справді написав заяву про усунення його від виконання своїх обов'язків.

Богдана Мальованого було обрано заступником голови Харківської обласної ради 25 листопада минулого року. У лютому стало відомо, що Богдан Малеван має російське громадянство. Спершу про це заявила народний депутат Ірина Фріз. Вона опублікувала скрини документів - заяву до Федеральної міграційної служби Росії від 2014 року, в якій Мальований, уродженець Донецької області, просить видати йому російський паспорт, а також його посвідчення водія, видане також у 2014 році, де в графі "адреса" зазначено Ростов-на Дону.

Сам Мальований спростував наявність у нього російського громадянства.

У липні ДБР звернулося до Харківської облради з роз'ясненням, що чиновник такого рангу має доступ до інформації, пов'язаної з обороною Харківської області та іншої, зокрема таємної інформації. Як наслідок, необхідне його усунення з посади. Це питання так і "зависло" без вирішення, при цьому голова облради Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що його розглянуть найближчим часом.

Перед сьогоднішньою сесією Єгорова-Луценка подала проект рішення про усунення Мальованого у профільну постійну комісію.

"Проект рішення внесено у зв'язку з тим, що до Харківської обласної ради надійшли листи від Управління СБУ у Харківській області та Територіального управління ДБР, керуючись частиною 1 статті 46 Кодексу законів про працю України, статтями 4, 8, 11 Закону України "Про службу у органи місцевого самоврядування", відповідно до норм статті 43, п. 2, п. 10 ч. 6 статті 55, статті 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", - йдеться у повідомленні.

Депутати підтримали необхідність термінового розгляду цього рішення про усунення Богдана Мальованого з посади з обмеженням доступу до інформації, пов'язаної з обороною Харківської області та протидією російській агресії.