У Харкові комунальникам, які хотіли страйкувати, дали зарплати. Як повідомив мер Ігор Терехов, казначейство переказало гроші.

"Те, що стосується центрального казначейства, так, сьогодні першочерговими вважаються виплати нашим військовим, тому йдуть затримки виплат, але мерія в повному обсязі сьогодні фінансує усі комунальні служби", - сказав Терехов.

"Те, що стосується трамвайного та тролейбусного депо, було напруження, керівництво депо говорило з водіями, люди розуміють, що треба їздити. Сьогодні частину зарплат виплатили, казначейство розблокувало, буквально у п'ятницю, 16 вересня, люди отримали зарплату. Сподіваюся, що казна й надалі буде фінансувати наші комунальні підприємства", - каже міський голова.

Страйк водіїв комунального транспорту анонсувався через борги із зарплат. Також виявилося, що після повномасштабного вторгнення РФ та вимушеного простою транспорту у Харкові зарплата працівників депо знизилася і склала максимум 8 тис. гривень. Для порівняння: за словами одного з водіїв тролейбуса, у Чернівцях, зарплата - близько 28 тис. гривень за повний робочий план.

8 вересня водії планували страйкувати, але після зустрічі з директором міського департаменту інфраструктури Іваном Кузнєцовим та директором депо Дмитром Липовим вийшли на маршрути.

У соцмережах Харків називають "залізобетонним". Місто повністю виправдовує це звання своєю стійкістю. Неможливо не відзначити роботу всіх комунальників Харкова. У місті є світло й вода, тут вивозять сміття та працює трансорт (проїзд у ньому - безкоштовний для всіх харків'ян). Про чисті вулиці Харкова та місцеві клумби знають по всій Україні. І все це - заслуга звичайних людей.