Комунальники звернулися до харків'ян, які повертаються до міста, з проханням паркувати машини так, щоб ті не перекривали доступ до контейнерів для сміття.

"Зараз найбільше складнощів: повертаються люди, чесно кажучи, кидають машини абияк. Ось це найбільша складність. Буває так, що контейнер неможливо витягнути. Водії не дивляться на всі боки, не думають про те, що під'їде сміттєвоз. Сигналимо, намагаємося залучити. увага: або по колесу постукаєш, і сигналізація спрацює. Ні – значить якось намагаємося викотити акуратно, не зачепивши автомобіль", - розповів водій КП "Комплекс з вивезення побутових відходів" Олександр Луговий.

За даними мерії, обсяг побутових відходів у місті порівняно з весною зріс на 15%. З 1 по 11 вересня КВБО вивезли 64,7 тис. куб. м твердих побутових відходів. За словами директора КП Олексія Артикуленка, успішний контрнаступ ЗСУ та звільнення регіону сприяють тому, що все більше харків'ян повертається до міста. Він також наголосив на проблемі з доступом до контейнерів для спецтехніки.

"Особистий транспорт харків'ян, припаркований біля будинків, часто заважає проїзду нашої спецтехніки. Я хочу подякувати харків'янам за оплату наших послуг і прошу звертати увагу автолюбителів на місця паркування свого авто у дворах, щоб це не ускладнювало проїзд сміттєвозів до контейнерів для збирання твердих побутових відходів" , – сказав Олексій Артикуленко.

Вивозять сміття самоскидами навіть із Північної Салтівки, яка, здавалося б, має бути майже безлюдною. Так, кажуть комунальники, багато жителів поїхали з мікрорайону, але періодично повертаються, прибирають у квартирах і викидають сміття, тож обсяги побутових відходів збільшились у рази порівняно з тією ж весною.

Доречі, у Харкові і до війни були інциденти, коли "героїв паркування", які блокують доступ до контейнерів, м'яко кажучи, не шанували, а... закидали сміттям. Ось – історія із закиданою сміттям машиною на Дружби народів у листопаді 2021 року, ось – інцидент на Салтівці, на вул. Владислав Зубенко.

1-3 5

Роботу харківських комунальників, яка давно прославилася на всю Україну, відмитив нещодавно і заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко, який під час візиту до Харкова поцікавився у мера Ігоря Терехова таємницею чистоти прифронтового міста. Комунальники разом із ЗСУ та рятувальниками стали, можна сказати, героями Харкова. Кожен із них ризикував життям на роботі.

"Пам'ятаю, 3 березня на маршруті біля парку Горького біля нас почали розриватися снаряди. Як почув перший вибух, сховався під машиною так швидко, що сам не пам'ятаю, як там опинився. А вже 4 березня на одному з маршрутів побачив розбиті броньовані машини з буквою Z, тоді з'явилася впевненість – ми обов'язково вистоємо! – розповів водій Олександр Стрижко.

Доречі, харків'яни, які виїхали із міста, можуть не платити за вивіз сміття. Щоб отримати перерахунок, необхідно надати заяву та копії документів, що підтверджують, що людина не живе там, де прописана.