Під час атак у Харківській області росіяни не зважають на втрати живої сили та техніки. Про це в інтерв'ю виданню "Думка" повідомив голова обладміністрації Олег Синєгубов.

Як підтвердження цього він наводить розповіді ЗСУ про те, як окупанти наступають на Бахмут. Військові описали таку ситуацію: прямо йде п'ять танків - це смертники, їх нищить українська артилерія. Росіяни виявляють позиції артилерії, зупиняються і починає працювати їхня артилерія. Працює та зупиняється – знову йдуть п'ять танків. А коли танки в окупантів стали дефіцитом, з'явився "Вагнер", вони "відпрацьовують" аналогічно: йдуть, уперлися, їх знищили, далі працює артилерія та наступна хвиля. Російські військові мають такі тактики, вони не вважають ні людей, ні техніку.

Таку ж тактику, за даними глави ХОВА, росіяни використовують і під час атак на Куп'янському напрямі у Харківській області.

Синєгубов додав, що зараз у районі села Гряниківка тривають тяжкі бої, від цього населеного пункту вже майже нічого не лишилося, місцеві жителі поїхали.

Губернатор наголосив, що армія РФ не відмовилася від ідеї захопити Харківську область. "Вони все одно намагатимуться це робити. Вони навіть можуть розуміти, що місто Харків їм не взяти", але ці спроби не зникнуть, щоб розтягнути лінію фронту.

Мер Харкова Ігор Терехов також заявляв, що Росія матиме спроби наступу на місто. За його словами, "ніхто не знає, що у них там у голові і які плани у керівництва Російської Федерації", але додав, що це не головне, а головне - наскільки ми будемо підготовлені, наскільки ми готові дати відсіч усім цим спробам.