З початку активних бойових дій у Харкові було пошкоджено 18 ринків, 14 із них уже відновили діяльність. Про це повідомили у Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку.

Станом на сьогодні у місті працюють 45 із 53 ринків та торгових майданчиків. Це, зокрема, найбільші продовольчі ринки міста: Кінний, Центральний, Тракторозаводський, Новосалтівський, Індустріальний та інші, а також невеликі торгові майданчики у всіх районах міста.

Через значні руйнування не працюють ринки на Північній Салтівці. Найближчі знаходяться біля станції метро "Героїв праці" ("Везер", "Соллі"), по пр. Тракторобудівників ("Віто", "Інпол") та відновлює роботу ринок "Океан" на вул. Гвардійців Широнінців.

Для зручності покупців та бізнесу на території Кінного ринку створено окремий майданчик, куди переїхала частина підприємців із ринку "1 км". Тут можна придбати овочі та фрукти за оптовими цінами. Товари непродовольчої групи можна придбати на спеціалізованих ринках ("Райський куточок", "Радіоринок", "Автоград", "Лоск"), а також на більшості ринків міста зі змішаним асортиментом товарів.

А на звільнені території області повертається, нарешті, не лише торгівля із землі, а й мережева торгівля. За даними ХОВА, влада вже обговорює з мережевими супермаркетами питання відкриття. Енергетична ситуація та ситуація з безпекою в більшості районів дозволяє маркетам розпочати роботу.

До початку повномасштабного вторгнення РФ у Харківській області працювали кілька мереж супермаркетів - "АТБ", "Дарс", "Посад", "Диво маркет" і так далі. Тепер люди на деокупованих територіях живуть за рахунок стихійної торгівлі, поїздок до Харкова або отримують гуманітарку.