На звільнених територіях Харківської області відкриватимуть мережеві супермаркети. Як повідомили у прес-службі ХОВА, таким чином у деокупованих громадах можна покращити гуманітарну ситуацію та врегулювати ціни на продукти.

За словами губернатора Харківської області Олега Синєгубова, влада вже обговорює з тими мережевими питання відкриття. Енергетична ситуація та ситуація з безпекою у більшості районів дозволяє маркетам розпочати роботу.

До початку повномасштабного вторгнення РФ у Харківській області працювали кілька мереж супермаркетів - "АТБ", "Дарс", "Посад", "Чудо маркет" тощо.

Влада також повідомила, що на деокуповані території завозиться гуманітарка: туди вже передано майже 3,7 тис. тонн продуктів харчування та близько 300 тис. продуктових наборів.

Наприкінці року у "АТБ" у партнерстві з "Укрпоштою" стартувала доставка продуктів до звільнених населених пунктів Харківської області. Детальніше про це - за посиланням.

Ціни у Харківській області у грудні минулого року порівняно з листопадом зросли на 0,6%, а за рік загалом - на 25,3% (по Україні - на 0,7% та на 26,6% відповідно). Як повідомили в облуправлінні статистики, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,5%. Максимально подорожчали молоко, фрутки та хліб. Ціни на алкогольні напої зросли на 0,8%, на тютюнові вироби - на 1,7%.