У Харкові горіла будівля, якій понад 100 років. Про це повідомили у ДСНС.

20 січня о 8:07 надійшло повідомлення про пожежу у житловому двоповерховому будинку на пров. Класичному, 6б. На момент прибуття перших підрозділів ДСНС пожежа охопила площу 60 кв. метрів. Горіло дерев'яне перекриття між першим та другим поверхами. За годину рятувальникам вдалося локалізувати розповсюдження пожежі, а об 11:06 повністю ліквідувати її. На місці події працювали 9 одиниць техніки та 45 осіб особового складу ДСНС. Постраждалих немає. Причина займання встановлюється.

За даними архітектурної фотобази, будівля на пров. Класичному, 6б, збудована до 1920 року, тобто їй вже понад сто років. Цікавий факт про провулок: у сусідньому будинку №6, у 1896-1897 роках жив всесвітньо відомий художник Михайло Врубель, дружина якого отримала ангажемент у Харківському оперному театрі.

У таких старих будинках зазвичай дерев'яні перекриття, що у разі надзвичайної ситуації сприяє швидкому поширенню вогню. Два роки тому, також у січні, у Харкові горіла пам'ятка архітектури на вул. Ярослава Мудрого. Тоді з'ясувалося, в одній із квартир спалахнула сажа в димарі каміна.

Оперативна обстановка в області за минулу добу

За добу з 19 по 20 січня 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС провели 32 оперативні виїзди, з яких: 10 – на ліквідацію пожеж, у тому числі одну - після обстрілу; 6 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам; 9 – на чергування; 7 – інші виїзди.

Пожежа від обстрілу сталася у Вовчанську. Там снаряд влучив у гараж та господарську споруду. На момент прибуття рятувальників площа пожежі склала 150 кв.м, але незабаром її вдалося ліквідувати. Постраждалих немає.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби було вилучено та знешкоджено 72 вибухонебезпечні предмети. Жителям Куп'янська та Ізюму рятувальники доставили 9 тонн питної води.