Вперше з початку бойових дій енергетики частково заживили Циркуни Харківського району. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його даними, електроенергію отримали перші 100 споживачів. Село залишалося повністю знеструмленим із 24 лютого. Внаслідок бойових дій пошкодження електромереж та обладнання тут – колосальні. Над відновленням електропостачання постійно працюють п'ять ремонтних бригад та 10 одиниць техніки. Також залучаються додаткові бригади обленерго із сусідніх районів. У Циркунах було пошкоджено трансформаторні підстанції, опори, проводи. Також ускладнюють роботу більші обсяги робіт із розмінування території.

"Зараз фахівці "Харківобленерго" вже замінили два силові трансформатори, що дозволило заживити перших споживачів. Потребують заміни ще 10 трансформаторів. Роботи продовжуються. Крім трансформаторів енергетики здійснили заміну 35 зруйнованих опор і більше 10 км проводів. Також відновлення електропостачання продовжується і в Липцях" , – зазначив голова ХОВА.

Циркунам не пощастило бути окупованими в перший же день вторгнення, після чого село стало опорним пунктом для спроби танкової атаки на Харків та артилерійських обстрілів Північної Салтівки, звідки до Циркунів лише кілька кілометрів. Жителям – а до війни їх у громаді було понад 6 тисяч – було заборонено евакуацію на територію, підконтрольну Україні, також заблоковано доставку звідти гуманітарної допомоги. Російські окупанти втратили контроль над селом 7 травня 2022 року, але продовжили обстрілювати Циркуни і пізніше.

Циркунівський селищний голова пережив полон у окупантів і повернувся до своїх обов'язків. У громаді були м'ясопереробні підприємства, їх зруйновано. Агросектор "упав" через замінування полів. Люди живуть переважно за рахунок гуманітарки та поїздок до Харкова на своєму транспорті. До села приїжджає пересувний пункт "Укрпошти", мобільний вагончик поставила та працює "Нова пошта".