17 грудня помер професор Харківського національного університету ім. Каразіна, вчений-філолог Ігор Муромцев. Про це повідомили у прес-службі вишу.

"Історик мови, талановитий педагог Ігор Вікторович виховав тисячі вчителів-словесників, як керівник аспірантів підготував когорту вчених високої кваліфікації. Не одне покоління випускників згадає його тихе, спокійне, без будь-яких настанов лекційне оповідання. Найскладніші мовні проблеми він викладав доступно й зрозуміло ", - сказано у некролозі.

Після захисту кандидатської дисертації "Семантико-структурні типи гідронімів басейну Сіверського Дінця" у 1968 році Ігор Муромцев понад 50 років працював на кафедрі української мови університету. Автор понад 100 наукових, методичних та лексикографічних робіт. Член топонімічної комісії при міськраді Харкова з 1992 року та Всеукраїнської ономастичної ради, член факультетської спеціалізованої вченої ради із захисту кандидатських дисертацій за спеціальністю "українська мова". Він підтримував творчі зв'язки з культурними діячами української діаспори: Юрієм Шевельовим, Миколою Павлюком.

Ігорю Муромцеву було 88 років.