У Куп'янському районі під обстріл РФ потрапили машини "швидких" та рятувальники ДСНС, коли поверталися з виклику. Про це повідомили у Харківському обласному центрі екстреної медичної допомоги.

"Ворог продовжує тероризувати мирне населення деокупованих територій Харківщини ракетними обстрілами. Внаслідок сьогоднішнього обстрілу пошкоджено три спеціалізовані автомобілі ЕМД; медики, на щастя, без травм, але постраждали наші колеги — співробітники ДСНС", — йдеться у повідомленні.

У ДСНС додали, що поранення отримали два рятувальники, зараз їхньому життю та здоров'ю нічого не загрожує. Медики "швидкої" з початку вторгнення РФ в Україну ризикували і ризикують не менше військових, і вже не раз автомобілі ЕМД потрапляли під ворожі обстріли. На початку вересня у Чугуївському районі армія РФ обстріляла пункт швидкої допомоги та кілька автомобілів. А у червні у Зміївському районі 19-річний фельдшер отримав поранення ніг, потрапивши під обстріл РФ, але все ж таки доїхав до хворого і надав необхідну допомогу. Тільки після цього він оглянув власне поранення, самостійно надав собі допомогу та вирушив до лікарні. Підриваються "швидкі" і на мінах, на початку жовтня саме так загинув водій "швидкої" у Балаклії.

І за таких умов медики "швидкої" Харківської області продовжують виконувати свою роботу, і робити її настільки добре, що нещодавно були визнані найкращими серед колег із 58 країн.