Працівник "Харківобленерго" Віктор Цуканов загинув після прильоту в його будинок авіабомби. Йому було 59 років, повідомили у пресслужбі компанії.

В АТ "Харківобленерго" чоловік працював електрогазозварником Куп'янського високовольтного району електричних мереж. На підприємстві він працював з 1986 року. Під час війни залишався в місті та продовжував виконувати свої обов'язки.

17 лютого РФ нанесла близько 12 ударів КАБами різної потужності по Куп'янську. Руйнувань зазнали багатоквартирні будинки, приватні домоволодіння та підприємства критичної інфраструктури. Надзвичайники ДСНС врятували з-під завалів 4-х людей, вони госпіталізовані. Також з-під завалів дістали тіла 2 людей, чоловіка та жінки.

Наразі працівники комунальних підприємств Куп'янської громади проводять консервацію плитами OSB віконних отворів пошкоджених багатоквартирних будинків. 

Начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін закликав мешканців громади евакуюватися в більш безпечні міста країни. Він підкреслив, що для цього відпрацьований весь алгоритм та гарантоване забезпечення всім необхідним:

  • безоплатне проживання у прихистку;
  • гуманітарна допомога;
  • харчування;
  • медична підтримка;
  • також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна цілодобово за номером телефону: 0800339291.

У Куп'янську сьогодні проживає близько 3,5 тисячі мешканців, у громаді — майже 7,5 тисяч, із яких 223 - це діти. Ці діти живуть на правому березі річки Оскіл, усі діти з лівого берега були примусово евакуйовані. Загалом із небезпечної території вивезли 296 дітей.