Колаборанти катували 16-річного підлітка під час окупації Куп'янського району. Про це повідомили в прокуратурі.

Правоохоронці встановили трьох підозрюваних. Це 32-річний та двоє 28-річних жителів району.

15 серпня 2022 року 16-річний хлопець повертався додому. До нього під'їхала машина, з якої вийшли троє озброєних чоловіків, які були одягнені у військову форму. Вони силоміць затягли хлопця до авто та відвезли до катівні, яка була облаштована в приміщенні Куп'янського райвідділу поліції. Підлітка утримували там 16 діб. 

Підозрювані катували підлітка та знущалися з нього: одягали йому на голову протигаз, перекриваючи дихальні шляхи, змушували його присідати, віджиматися від підлоги, систематично били дитину, майже не годували, а замість питної води давали технічну. Тортурами підозрювані намагалися отримати від хлопчика інформацію про проукраїнськи налаштованих мешканців та учасників АТО/ООС.

Також колаборанти змушували хлопця розбирати завали після російських обстрілів і мити автомобілі російських військових. 

За даними слідчих, 32-річний чоловік в окупації обійняв незаконну посаду "заступника начальника відділу карного розшуку Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області". Ще один чоловік був у росіян "в.о. помічника дільничного інспектора поліції відділу дільничних інспекторів поліції".

Учасникам катувань оголошено підозри, але підозрювані переховуються. Вирішується питання про оголошення їх у розшук.

Місце, в якому утримували викраденого