У рамках програми "єВідновлення" харків'яни можуть отримати більше грошей на ремонт розбитого житла. З 15 вересня максимальна сума компенсації становитиме:

  • до 350 тис. грн. - для квартир;
  • до 500 тис. грн. - для приватних будинків.

Раніше за програмою можна було отримати до 200 тисяч гривень.

Програма "єВідновлення" розрахована на людей, чиє житло зазнало незначних пошкоджень від обстрілів і підлягає відновленню. Подати заявку на участь можна в застосунку "Дія". Докладніше про те, як це зробити, - у нашому матеріалі.

Ремонт, залежно від розрахованого в чек-листі розміру компенсації, ділиться на категорії - "А" і "Б". На категорію "А" передбачена компенсація на суму не більше 200 000 гривень. Для категорії "Б" передбачені такі суми:

  • від 200 000 до 350 000 гривень - на ремонт квартир або житлових приміщень у багатоквартирному будинку, якщо місця загального користування не пошкоджені;
  • від 200 000 до 500 000 гривень - для одноквартирних будинків: сюди входять будинки, які стоять окремо, зблоковані з окремими квартирами і власним входом з вулиці, котеджі, одноквартирні будинки підвищеної комфортності, дачні та садові будинки.

Мер Харкова Ігор Терехов говорив, що в місті ушкоджень від обстрілів зазнали близько 5000 будинків. При цьому 500 із них відновленню вже не підлягають. Загальна вартість зруйнованих у Харкові об'єктів становить 9,5 мільярда доларів.