З'явилося відео перших хвилин після ракетного удару ввечері 17 серпня гуртожитком у Харкові. Відео опублікувала патрульна поліція Харківської області

На кадрах чутно крики людей і звук конструкцій будівлі, що обрушуються.

Нагадаємо, у гуртожитку на Салтівці жили люди із порушеннями слуху.

Мешканка будинку Тамара Крамаренко розповіла, що гуртожиток не є спеціалізованим для людей з вадами слуху, але серед мешканців є люди з інвалідністю. Сама жінка тепер лишилася без житла.

"Це все, що в мене лишилося (показує одяг), хто мені допоможе? Люди постраждали - за що?... Що нам тепер робити? Я лишилась без квартири, без машини, а мені куди йти? Я була вдома - бах, сіра я! Сірий туман, я до дверей - двері зачинені. Добре, що перший поверх. У нас три вікна вціліли, сходи впали, люди почали допомагати", - розповідає Тамара.

"Це нічний час, весь будинок був. На третьому поверсі багато літніх людей, середина дома зруйнувалася. До 50 людей в усьому будинку. Сусідка у мене Світлана постраждала. Це гуртожиток - один довгий коридор, у кожного своя кімната. Людей 50 точно є. Нас 4 людини вціліли, більше ми нікого не бачимо - ні дядю Борю, ні тьотю Аню, ні Світлана, мою сусідку, ні трьох братів", - додає мешканка будинку.

Попередньо окупанти вдарили по Харкову крилатою ракетою "Іскандер 9М727".

У якому стані гуртожиток після удару: фото при денному світлі дня - тут.