З Харкова можна автобусом виїхати до Стамбула та Афін. Про це повідомив одеський перевізник LikeBus, який запустив рейси.

Маршрут проходить через Дніпро, Кривий Ріг та Миколаїв.

Так, тривалість поїздки з Харкова до турецького Стамбула становить 1 день та 13 годин, за цей час автобус долає відстань більше 1700 кілометрів. Ціна на квиток стартує від 3800 гривень. Поїздка до грецької столиці коштуватиме дорожче - 6500 гривень. Доїхати до Афін можна за 1 день та 19 годин, відстань між містами тут довша – 1547 км.

У компанії зазначають, що на маршрутах використовують великі автобуси з WI-FI, туалетом, кондиціонером, розетками та збільшеним місцем між кріслами для більшого комфорту. Крім того, можна безкоштовно змінити дату поїздки та повернути квиток, якщо поїздка з якихось причин скасовується.

Під час війни, поки повітряний простір України закритий для цивільних літаків, поїзди та автобуси, не рахуючи автомобілів, стали єдиним варіантом з'їздити за кордон. Щоправда, більша частина поїздів за межі України їздить із Києва чи Львова, але тепер із Харкова можна прямим поїздом дістатися до Польщі, а вже звідти вилетіти практично до будь-якої країни світу.

Перший рейс поїзда Харків – Хелм відправляється вже сьогодні, 17 листопада. Наступний рейс - 19 листопада, а далі з 22 числа поїзд ходитиме по парних числах. Ціна квитка стартує від 1500 гривень. Хелм розташований за 25 кілометрів від кордону з Україною, з початку війни він прийняв тисячі біженців. Польська влада розповідала, що на початку вторгнення РФ в Україну були ситуації, коли на вокзалі в Хелмі при місткості 500 осіб одночасно перебувало до 5000 осіб. З Хелма можна виїхати до інших міст Польщі, звідки літають літаки до різних країн.