Від початку визволення Харківської області 47 людей загинуло, підірвавшись на мінах, і ще 187 зазнали травм. Загалом за цей час сталося 234 випадки підривів, повідомили в облуправлінні ДСНС.

Тільки минулого тижня в Харківській області зафіксовано 5 підривів на боєприпасах, унаслідок чого троє людей загинули, ще троє - зазнали травм.

11 жовтня в полі між селами Леб'яже та Гракове Чугуївського району двоє чоловіків загинули, підірвавшись на протипіхотній міні.

12 жовтня також на протипіхотній міні в селі Явірське Ізюмського району підірвався чоловік. Він зазнав травм і був госпіталізований. Цього ж дня в селі Рубіжне Чугуївського району протипіхотна міна вибухнула на приватному подвір'ї, 39-річний чоловік отримав мінно-вибухові травми.

13 жовтня в полі біля села Явірське на протитанкову міну наїхав бензовоз, 61-річний водій загинув на місці.

15 жовтня в селі Кам'янка Ізюмського району на протипіхотній міні "Лепесток" підірвався 15-річний підліток, який разом із батьком збирав металобрухт. Хлопчика з мінно-вибуховою травмою та пораненням правої стопи доправили до лікарні.

Рятувальники закликають мешканців області пам'ятати про смертельну небезпеку, не відвідувати поля, ліси, узбіччя доріг, береги водойм та інші потенційно заміновані місця, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під окупацією, а також пересуватися неперевіреними ґрунтовими дорогами.

У разі виявлення підозрілого предмета необхідно повідомляти за телефонами "101", "102" або "112".