Кількість пасажирів у харківському транспорті за рік зросла майже у шість разів, повідомив мер Ігор Терехов.

16 травня виповнився рік з того дня, як міський транспорт у Харкові знову почав ходити після вимушеної зупинки, спричиненої вторгненням військ РФ.

Минулого травня пасажиропотік у наземному громадському транспорті становив 35,5 тисяч осіб на день, зараз - майже 200 тисяч (зростання – у 5,6 раза). У 2022 році наземний транспорт перевіз 59,9 млн пасажирів, у середньому - 163 тис. осіб на день.

Загалом 2022-го міський транспорт перевіз 113 млн пасажирів. Загальний пасажиропотік порівняно з довоєнним 2021 роком впав більш ніж удвічі: у передвоєнному році всі види громадського транспорту у Харкові перевезли 271,3 млн. пасажирів.

У 2022 році на 21 маршрут виходило 72 одиниці транспорту, зараз на 81 маршрут виходить 296 тролейбусів, автобусів та трамваїв. Ігор Терехов спрогнозував нову хвилю повернення харків'ян до міста. Це спричинить чергове збільшення кількості пасажирів у міському транспорті.

Вже рік проїзд у метро, трамваях, тролейбусах та міських автобусах залишається безкоштовним. Мер повідомив, що з пасажирів не братимуть гроші за проїзд доти, доки міськбюджет зможе покривати ці витрати.