Транспорт у Харкові залишиться безкоштовним доти, доки на це будуть бюджетні гроші. Про це на пресконференції 9 травня повідомив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, тільки метрополітен на місяць обходиться бюджету в 60-80 мільйонів гривень, і це "дуже значні кошти". Мер зазначив, що дуже підскочили ціни на паливно-мастильні матеріали, і, зрозуміло, потрібно платити зарплати водіям, обслуговуючому персоналу.

"Жодне місто України з початком війни не дотувало так транспорт, щоб він був безкоштовним. Коли я буду розуміти, що наші можливості вичерпані, то відверто це скажу", - заявив Терехов.

Що стосується пільг, за словами мера, усі пільги будуть такими, як були до війни.

Міський транспорт у Харкові зупинився в перший день повномасштабного вторгнення і почав роботу через кілька місяців, у травні. Спочатку на лінії вийшли автобуси, потім тролейбуси і трамваї, пізніше запустили метро, яке до того використовували як укриття (і яке за необхідності продовжує таким бути зараз).

У березні 2023 року в харківському транспорті проводили опитування пасажирів, щоб дізнатися, де в Харкові потрібно відкривати нові маршрути.