Харків'ян просять не стріляти в козуль, яких помітили на вулицях міста – найімовірніше, це тварини, які втекли з Екопарку Фельдмана під час обстрілів. Про це повідомив засновник Екопарку Олександр Фельдман.

Козуль днями помітили на Харківському (колишнє Білгородське) шосе. Фото опублікували у телеграм-каналах.

"Не сумніваюся, що це наші тварини, які навесні розбіглися з Екопарку навколишніми лісами, рятуючись від обстрілів. Ці козулі звикли до людей і не бояться їх, тому легко можуть стати жертвою мисливців або, наприклад, потрапити під автомобіль. Я прошу всіх проявити людяність, мисливців - у жодному разі не стріляти в наших косуль і бути з ними максимально акуратними. Якщо вони підійдуть до вас, не потрібно намагатися самостійно їх упіймати, повідомте будь ласка, про їхнє розташування", - сказав Фельдман.

За його словами, вже розпочато відродження Екопарку, на його територію вдалося повернути бізонів, які також втекли від обстрілів.

"Вірю, що ми зможемо повернути і козуль, і, після повного розмінування та реконструкції, всіх інших наших тварин, які зараз перебувають у вимушеній еміграції. Велике спасибі всім, хто нам у цьому допомагає!" – додав Фельдман.

З перших днів повномасштабного вторгнення Екопарк зазнавав обстрілів з боку військ РФ. 7 березня під обстрілами загинули двоє працівників парку, які приїхали годувати тварин. Згодом російські снаряди вбили ще одного працівника та підлітка, сина співробітників парку. Також загинуло понад 100 тварин. Парк було практично зруйновано. За даними Олександра Фельдмана, постраждали до 80% будівель, реконструювати їх неможливо. Але працівники парку вже почали відновлення, в Екопарк вдалося повернути буйволів, що втекли. Якщо ситуація дозволить, відбудовувати Фельдман Екопарк почнуть навесні.