"Фельдман екопарк" повертає тварин і розпочинає відновлення. Про це сьогодні розповів його власник Олександр Фельдман.

За його словами, загалом в екопарку зруйновано 80% будівель. Територію зараз розмінують, звідти вивозять сміття - залишки розбитих вольєрів та інших споруд. Прибирати допомагають волонтери й місцеві жителі.

Фельдман відповів, що в екопарку не чекатимуть кінця війни, щоб розпочати відновлення. Капітальне будівництво заплановане вже на березень. Наразі над проектом відновлення працюють архітектори, купуються будматеріали.

До екопарку вже повернули частину тварин, евакуйованих через обстріл: так, Фельдман розповів, що копитних уже перевезли. У лютому та березні є плани зібрати всіх звірів із екопарку, які зараз живуть у різних куточках України.

Екопарк знаходиться у селищі Лісне в районі окружної дороги. До війни він був одним із популярних місць відпочинку харків'ян, поєднуючи в собі зоопарк та паркові зони. З перших днів вторгнення РФ парк зазнавав обстрілів з боку російських військ. 7 березня там загинули двоє працівників, які приїхали годувати тварин. Пізніше російські снаряди вбили ще одного співробітника парку та підлітка.

Весною минулого року Фельдман заявив про знищення екопарку та оголосив, що не вивезених з-під обстрілів тварин доведеться приспати. Після цієї заяви багато зоорганізацій запропонували парку свою допомогу. Більшість тварин вдалося врятувати, проте дехто загинув - через обстріл чи страх.

Про те, що екопарк відновлюватимуть, стало відомо в листопаді.