У Лозовій Харківській області бездомних тварин замуровують у підвалах. Про це повідомили у прес-службі міськради з посиланням на зоозахисницю, голову громадської організації "Маємо право-2" Аліну Безверхню.

З цього приводу активістка звернулася до мера Лозової Сергія Зеленського.

"У місті відбувається варварство та порушення закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження". Прямо зараз співробітники приватних управляючих компаній та представники ОСББ, порушуючи норму ст. 2 закону "Про захист тварин від жорстокого поводження", яка забороняє замуровувати тварин у підвалах, вчиняють саме такі дії по відношенню до безпритульних котів. Чому зоозахисники в моїй особі звертаються до вас?" - зазначила Безверхня.

Щоб розібратися в ситуації, мер Лозової провів нараду із комунальниками. За його словами, підвали мають бути з витяжками та провітрюватися, там не повинні гинути тварини.

"Сьогодні зустрічаюся з головами ОСББ. Хотів би порадитись і поставити питання. Я в політику не граю. Мені головне - інтереси людей і, відповідно, тварин", - наголосив Зеленський.

До повномасштабного вторгнення РФ вирішувати проблему безпритульних тварин у Лозовій допомагав центр "Добрий дім Фельдман Екопарк": зооволонтери приїжджали до міста, щоб вакцинувати та стерилізувати кішок та собак.

А у харківському притулку для тварин збирають старі радянські килими, щоби утеплити ними собачі вольрери. Килими, а також пледи, простирадла й покривала можна привозити щодня з 9:00 до 16:00 за адресою: просп. Гагаріна, 358.