Росіяни вперше за довгий час не ходили в атаки на Куп'янському фронті. У добовому зведенні Генштабу сказано, що на Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

В етері нацмарафону начальник ХОВА Олега Синєгубов повідомив, що на Куп'янському фронті протягом приблизно трьох останніх тижнів фіксується зниження активності ворога. Росіяни проводять накопичення особового складу, ротації та заміну підрозділів, які втратили свою боєздатність через те, що ЗСУ наносять їм серйозні ураження.

Синєгубов підкреслив, що ворог чекає, коли стабілізується мінусова температура, яка буде сприяти проведенню активніших штурмових дій. У свою чергу українські військові слідкують за армією РФ та готуються.

Російська армія хоче вдруге окупувати Куп'янськ. Вона намагається вийти на рубежі села Синьківка, щоб створити плацдарм для наступу на Куп'янськ - важливий логістичний центр, через який під час минулої окупації ішло постачання для військ. Уже понад рік російські війська атакують позиції ЗСУ у Синьківці, яка розташована за 8 км на північний схід від Куп'янська. До війни в селі проживало понад 300 осіб, зараз там мешканців немає.

Через постійні обстріли з Куп'янського району же кілька місяців проводиться евакуацію. У середині січня обов'язкову евакуацію оголосили у Кіндрашівській та Курилівській громадах.

За минулу добу артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Уди Богодухівського району; Вовчанськ, Охрімівка, Землянки Чугуївського району; Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району та ін. 

Крім того, по Вовчанську наносились авіаційні удари.