Масштаби скоєних окупантами злочинів у Ізюмі – величезні, знайдені тіла 450 цивільних. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов, а фото опублікував президент Володимир Зеленський.

"Це геноцид українського народу! 450 тіл цивільних людей зі слідами насильницької смерті та тортур поховали в лісосмузі. Сьогодні правоохоронці розпочали ексгумацію. Подібне складно уявити у XXI столітті, але зараз це ізюмська трагічна реальність. На більшості могил навіть не вказані імена. Є тільки серед тіл, ексгумованих сьогодні, 99% - з ознаками насильницької смерті. Є кілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї. Очевидно, цих людей катували і стратили, – написав Синєгубов.

За його словами, зараз на місці працює близько 200 правоохоронців та експертів. Тіла будуть спрямовані на судово-медичну експертизу, щоб точно встановити причину смерті. Після встановлення осіб загиблих їх буде поховано з належною повагою.

2 3 4 5-3 5 6 7 8 10


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


"Сьогодні світ має побачити, що залишила після себе російська армія. Понад 400 могил у лісі біля Ізюма. Ми точно не знаємо, скільки там тіл... Росія вже стала найбільшим джерелом тероризму у світі. Жодна інша терористична сила не залишає після себе стільки смертей. Це потрібно закріпити юридично. Світ має діяти. Необхідно визнати Росію державою – спонсором тероризму", - заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість загиблих в Ізюмі може перевищувати кількість жертв у Бучі.