Харківські поліцейські затримали зловмисника, який підпалив позашляховик. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Харківської області.

Вогонь також пошкодив припаркований сусідній мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter. За словами очевидців, чоловік облив позашляховик рідиною та підпалив. Інцидент стався у Салтівському районі.

Після перегляду відеозаписів із камер спостережень поліцейські змогли встановити особу зловмисника. "Піроманом" виявився 45-річний харків'янин, який тимчасово проживає в гаражному кооперативі. У обшуку за місцем його тимчасового проживання знайшли знаряддя скоєння злочину. Зловмисника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Люди можуть підпалювати автомобілі не тільки з помсти, з хуліганських спонукань або з метою залякування власника автомобіля. Іноді це може бути ознакою психічного розладу. На думку психіатрів, вчинення підпалів часом є виходом відчаю і злості, або ж відгуком на приниження.

Ще одного "шкідника" машин у Салтівському районі затримали раніше. Цей 43-річний харків'янин порізав колеса більш, ніж на 50 автомобілях. Йому повідомили про підозру за статтею "Хуліганство", мотиви зловмисника поки що невідомі.