У Харківській області триває масштабне будівництво укріплень. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на зустрічі з журналістами, пише "Слобідський край".

Синєгубов заявив, що в області над фортифікаціями працюють фактично з початку повномасштабного вторгнення, з 24 лютого 2022 року. У міру звільнення раніше окупованих територій будувалася кругова оборона Харкова і далі - на північ, на схід. 

Новий етап передбачає масштабне будівництво фортифікаційних споруд у різних точках за різними напрямками в дуже стислі терміни.

"Проекти розробляються Міністерством оборони, доводяться до нас, ми за цими проектами укладаємо договори на виконання робіт", - заявив Олег Синєгубов.

70% договорів на виконання робіт із підрядними організаціями вже укладено. Будується фактично друга лінія оборони, яка простягнеться з півночі області та вглиб території в напрямку Ізюма.

За оцінкою Синєгубова, залізобетонні споруди мають надати захист українським військовим навіть від авіаційних бомб і ракет. 

Два дні тому прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що на захисні споруди в Харківській області виділили майже 3,9 млрд грн.