Співробітниця харківської податкової попалася на хабарі в 55 тисяч доларів і просила ще 150. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Працівниця податкової служби підмовила робітника приватного товариства дати хабар керівнику ГУ ДПС у Харківській області. За це вона обіцяла виключити фірму з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також зареєструвати зупинені податкові накладні цього товариства.

Крім того, з’ясувалося, що у цьому році зловмисниця хотіла отримати ще 150 тис. доларів від інших компаній. Саме стільки б коштувало власникам товариств проведення перевірок на їх користь щодо правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів.

Наразі жінку затримано згідно зі ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. Дії особи кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України. Їй може загрожувати позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.