"Харківгаз" заявляє про спробу рейдерського захоплення. Як повідомили у прес-службі компанії, НАК "Нафтогаз України" намагався нелегітимним способом провести збори акціонерів, щоб змінити голову та членів правління АТ "Харківгаз".

"Ці дії є продовженням пролоббованої "Нафтогазом" фіктивної справи ДБР щодо плати за користування газорозподільними мережами, яка не має юридичних перспектив. І не має жодного відношення до корпоративних прав власності на "Харківгаз", - йдеться у повідомленні.

Компанія звернулася до міжнародних партнерів, представництв Євросоюзу в Україні, представників посольств Великобританії, США, Європейського банку реконструкції та розвитку, Міжнародного валютного фонду, Світового банку та Секретаріату енергетичної спільноти, щоб вони звернули увагу на ситуацію.

Також газовщики зазначили, що жодних змін у правлінні "Харківгазу" не проводилося, а спроби рейдерського захоплення підприємства, що стосується об'єктів критичної інфраструктури, можуть призвести до дестабілізації ситуації в Харківській області під час опалювального сезону.

"Харківгаз" займається газопостачанням та газифікацією, форма власності - АТ.

"Харківгаз" обслуговує 16,7 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування природного газу становлять понад 1 млрд. куб. Поставляє природний газ у 450 тис. домоволодінь регіону, що становить 70,8% від загальної кількості будинків області.

Збитки "Харківгазу" від війни становлять близько 4 млрд гривень. На сьогодні розподіл газу відновлено у 164 тис. домогосподарств у Харківській області, у тому числі на звільнених територіях.