Куп'янський район - під постійними ударами РФ. Як повідомили у прес-службі облпрокуратури, вночі 14 грудня під ударом російських ракет С-300 опинився Куп'янськ.

За інформацією правоохоронців, під час огляду місця прильоту виявлено вирву розміром 8х8 м та глибиною 4 м.

Внаслідок обстрілу пошкоджено газову трубу, водогін, гаражі й нежитлове приміщення.

Також окупанти обстріляли село Великі Хутори, там пошкоджено дитячий садок, на його території - вирва глибиною 4,5 м та діаметром близько 7 м. А у селі Новоосинове внаслідок ворожих обстрілів поранено 63-річну жінку.

Минулого тижня з'явилася інформація, що російські війська готують наступ на Куп'янськ. Як розповів голова Луганської ОВА, для цього армія РФ стягнула чимало сил у район Сватове, створивши мінні поля та побудувавши підземні укріплення. Але, за даними Сергія Гайдая, ЗСУ просуваються вперед, долаючи щільну оборону супротивника. У ХОВА ж заявили, що хоча Куп'янськ постійно обстрілюється з РСЗВ і систем С-300, але перейти в наступ наші військові противнику не дозволять. За словами губернатора Олега Синєгубова, в області продовжується будівництво фортифікаційних споруд. ЗСУ тримають позиції та ведуть контрбатарейну боротьбу.

На думку експертів американського Інституту вивчення війни (ISW), росіяни можуть піти у масштабний наступ у Харківській області на початку нового року. Однак, незважаючи на потенціал для нових наступальних операцій, аналітики продовжують вважати, що боєздатність Росії залишається зниженою та малоймовірно, що російські війська зможуть захопити стратегічно важливу територію у найближчі місяці.