Росіяни вдарили по селу Харківської області авіабомбою. Як повідомили в прокуратурі, 15 жовтня близько 2 години ночі росіяни скинули керовану авіабомбу на с. Дружелюбівка Ізюмського району.

Станом на зараз відомо про двох загиблих: 54-річну жінку та 57-річного чоловіка. Рятувальники дістали їхні тіла з-під завалів. Ще одна 65-річна мирна мешканка отримала поранення.

У селі пошкоджено та зруйновано кілька приватних будинків. Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, росіяни обстріляли також Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджено багатоповерховий житловий будинок. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Крім того, під вогнем росіян були Куп'янськ, Лиман Перший, Синьківка, Кучерівка, Іванівка, Кислівка, Берестове, інші населені пункти області. Авіаційних ударів завдали біля Голубівки, Куп'янська, Петропавлівки, Подолів та Піщаного.

На Куп'янському напрямку тривають запеклі бої. За інформацією Олега Синєгубова, за добу ЗСУ відбили 10 атак росіян біля Синьківки та Іванівки, завдали окупантам відчутних втрат.