Підрозділи 20-ї гвардійської загальновійськової армії Росії під час відступу від Ізюму та Балаклії зазнали великих втрат. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

У деяких ротах лишилося близько половини особового складу.

"Ті, хто вижив, мають намір рухатися в бік російського кордону, щоб повернутися додому. Окупанти, що відійшли з Ізюмського напрямку до Донецької області, очікують підвезення боєкомплекту і палива. При відступі підрозділи втратили або вимушено кинули практично все озброєння і техніку. Багато хто зосередився поблизу російського кордону в районі Білгородської області. Вони не мають зв'язку з командуванням, відсутні постачання їжі та боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

У ГУ розвідки зазначили: щоб зупинити масову втечу з поля бою, кремлівське командування посилює використання "перевірених" радянських методів "переконання". З перехоплених розмов окупантів стало відомо про встановлення так званих загороджувальних загонів.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Зокрема, командирам 4 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу надійшло повідомлення: "У тильній смузі виставлено загороджувальний загін. Усі війська, що відступають, будуть знищені. Наказ командувача номер 222. Довести до всіх постів".

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що в Харківській області розбито російську танкову армію, яку готували для війни з НАТО.