У звільнені від окупації Вовчанськ та Балаклію приїхали мобільні бригади медиків. Як повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації, бригади сформовані на базі підрозділу медицини катастроф.

Лікарі оглядатимуть та проконсультуватимуть місцевих жителів, які потребують медичної допомоги.

"Такий формат надання медичної та гуманітарної допомоги деокупованим населеним пунктам вже був вдало використаний у Київській області після її звільнення", - розповіли у ХОВА.

Пересувна амбулаторія розташована біля центральної медичної установи у кожному населеному пункті. Маломильних громадян лікарі відвідають вдома.

Про прибуття мобільної медичної бригади населенню оголосять представники органів місцевого самоврядування чи військові чи рятувальники, які розгорнули штаби на звільнених територіях. Як тільки в деокупованих населених пунктах буде відновлено зв'язок, лікарі та бригади екстреної медичної допомоги будуть доступні за телефоном "103".

Мобільні бригади медиків раніше вже побували в Ізюмі.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, контрнаступ у Харківській області розпочався після 5 вересня. За словами голови ХОВА Олега Синегубова, на Харківщині деокуповано понад 40 населених пунктів.