Ще навесні українським розвідникам було відомо, що район Балаклії – слабке місце росіян, а у червні стало зрозуміло, що можна наступати. Про це виданню Kyiv Post повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, у серпні росіяни розпочали перекидання своїх військ на південь, що дало змогу провести успішну контрнаступну операцію у Херсонській та Харківській областях.

"Рано чи пізно ми розуміли, що потрібно буде проводити контрнаступ і на Харківському напрямку. Насамперед через загрозу Харкову, яка, до речі, досі зберігається", - розповів Вадим Скибіцький.

Представник ГУР наголосив, що ще навесні було зрозуміло, що слабке місце Росії – це Балаклія. У червні стало очевидно, що наступ на балаклійському напрямку можливий.

Вадим Скибицький додав, що головною метою є деокупація всіх захоплених росіянами територій.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що у звільненні Балаклії від російської окупації брали участь спеціально створені угруповання українських військових – зокрема підрозділи Сил спеціальних операцій Головного управління розвідки Міноборони та Сухопутні війська.