У визволенні Балаклії від російської окупації брали участь спеціально створені угруповання українських військових. Про це під час візиту до деокупованих міст Харківської області 13 вересня повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, у звільненні Балаклії брали участь підрозділи Сил спеціальних операцій Головного управління розвідки Міноборони та Сухопутні війська.

"Зараз операція продовжується до повного звільнення Харківської області", - зазначила Маляр.

Звільнення Балаклії заступник міністра оборони назвала "унікальною операцією", здійсненою в умовах, коли російська армія переважала у озброєнні та кількості особового складу.

"Причина успіху української армії у двох речах: у мотивації - ми ведемо справедливу війну і ми захищаємо свою землю. І друге - це інтелектуальне планування. Будь-яку військову операцію дуже важливо правильно спланувати", - наголосила Ганна Маляр.

Заступник міністра додала, що під час контратаки української армії росіяни вдалися до такої ж тактики, як під час втечі з населених пунктів Київської області: заявили, що змінюють план своєї операції, і під час відступу кинули все, зокрема транспорт та зброю. Крім того, відступаючи, російська армія, як і під Києвом, замінувала території та підірвала мости.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, у звільненій Балаклії з'явився зв'язок та мобільне поштове відділення. Також до громади відправили понад 42 тонни продуктів та понад 5 тисяч літрів напоїв.